Tainted

Op 1 mei 2024 heeft Ilse DeLange haar nieuwste album ‘Tainted’ uitgebracht, en net als bij eerdere releases nam Rens Dekker het creatieve roer in handen voor het artwork van dit album. De onbegrensde creatieve vrijheid die hem geboden werd, resulteerde in een overdaad aan ontwerpvoorstellen.

Geïnspireerd door deze rijkdom aan visuele interpretaties, kwam Ilse op het idee om deze kunstwerken tentoon te stellen tijdens de press release party in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

De kunstwerken mogen gezien worden als een persoonlijke visuele interpretatie van de liedjes en het overkoepelende thema van het album, wat hen eerder onderscheidt als vrij werk dan als strikt toegepast werk.

Door deze kunstwerken te exposeren, bieden Rens en Ilse niet alleen een blik in het creatieve proces achter ‘Tainted’ maar verrijkt ze ook de luisterervaring met visuele dimensies die resoneren met thema's als geschaad vertrouwen, de moed om weer te geloven, de angst om kwetsbaar te zijn en de durf om nieuw terrein te betreden.

De werken zijn verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 75 handgesigneerde fine art giclée prints.

Projects