Naam, logo en artwork ontwerp The Common Linnets

Rens Dekker Communication Design bedacht in opdracht van Ilse DeLange de naam The Common Linnets. Het duo The Common Linnets kwam namens Nederland uit voor het Eurovisie Songfestival 2014 en werd geformeerd door Ilse DeLange en Waylon.
Ilse en Waylon komen uit respectievelijk Overijssel en Gelderland. Beiden dus heikneuters (heikneuter: 1. Boer 2. Iemand van het platteland die zich volgens welopgevoede mensen wereldvreemd en lomp gedraagt). Het woord heikneuter is afgeleid van de zangvogel genaamd de Kneu (Linaria Cannabina) die veelal broedde in deze delen van Nederland. De Engelse naam voor de Kneu is de Common Linnet. Ilse en Waylon zijn zingende heikneuters en dus The Common Linnets. Naast de naam is Rens Dekker Communication Design ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het logo. The Common Linnets mochten in juni 2014 de aftrap geven voor een reeks concerten in het FC Twente Stadion in Enschede onder de titel TuckerVille. Ook voor TuckerVille ontwierp Rens Dekker Communication Design het logo en de visuele identiteit.

Tags: The Common Linnets, Eurovisie Songfestival 2014, album artwork, naam, art direction, vormgeving, concert, muziek, Ilse DeLange, Waylon, Jake Etheridge, JB Meijers

The Common Linnets album en single artwork Calm After The Storm
Album artwork The Common Linnets
The Common Linnets 12 inch vinyl LP
Artwork ontwerp The Common Linnets - Calm After The Storm
Artwork ontwerp The Common Linnets - Calm After The Storm
The Common Linnets affiche
Artwork ontwerp voor de single ‘We Don't Make The Wind Blow’
Binnen 3 dagen werd het album bekroond met Goud uit handen van Humberto Tan...
...en 4 dagen later Platina uit handen van Edwin Evers!

Projects